Nowość! Płać gotówką, kartą lub szybkim przelewem!
Przystawki

-
Żabie udka
w mące kasztanowej, na maśle czosnkowym z rukolą i pomidorkami
Sałatki

-
Sałatka Kurczak
z grillowanym kurczakiem, piklami, ogórkiem, grillowanymi pomidorkami, zielonym pesto, prażonym słonecznikiem, grzankami ziołowymi i jajem poche -
Sałatka Kozi Ser
z serem kozim zapiekanym na grzance z miodem, rukolą, marynowaną gruszką, winogron, prażone pestki słonecznika -
Sałatka Ser Koryciński
ser koryciński, arbuz, granat, pomidorki, ogórek,
prażony słonecznik -
Sałatka krewetki
krewetki na maśle czosnkowym, pomidorki, ogórek, kalarepa, prażony słonecznik
Zupy

-
Zupa cebulowa
z grzankami, zapieczona pod serem bursztyn -
Zupa dnia
Lunch

-
12:00 - 16:00To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon12:00 - 16:00wto12:00 - 16:00śro12:00 - 16:00czw12:00 - 16:00pią12:00 - 16:00sobniedz
Zupa dnia + danie dnia
https://www.facebook.com/parisparisgliwice/ -
12:00 - 16:00To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon12:00 - 16:00wto12:00 - 16:00śro12:00 - 16:00czw12:00 - 16:00pią12:00 - 16:00sobniedz
Zupa dnia + tarta dnia
https://www.facebook.com/parisparisgliwice/ -
12:00 - 16:00To danie jest dostępne w wybranych dniach lub godzinach To danie ma ograniczoną dostępnośćpon12:00 - 16:00wto12:00 - 16:00śro12:00 - 16:00czw12:00 - 16:00pią12:00 - 16:00sobniedz
Zupa dnia + dowolna bagietka
https://www.facebook.com/parisparisgliwice/
Bagietki

Podawane z zieloną sałatą i sosem vinaigrette.
-
Bagietka Kurczak
z grillowanym kurczakiem, mayo fait maison, zielonym ogórkiem, zieloną sałatą
Dania główne

-
Cordon Bleu
pierś z kurczaka w panierce z dojrzewającym serem Comté, pieczonymi ziemniaczkami w ziołach, czerwoną kapustą na czerwonym winie -
Grillowana pierś z kurczaka z kurkami
Grillowany filet z kurczaka, świeży włoski makaron tagliatelle z karmelizowaną kurką w sosie śmietanowym, czips z jarmużu -
Escalope Viennoise
panierowany schab w marynacie francuskiej, z pieczonymi ziemniaczkami, czerwoną kapustą na czerwonym winie -
Pierś z kurczaka z chrupiącą skórką
zasmażane ziemniaczki z koperkiem,
sos gorczycowo cytrynowy , czips z jarmużu -
Czarne tagliolini ze ślimakami
ślimaki na maśle czosnkowym, włoskie tagliolini nero di seppia, pomidorki, zioła, kruszonka z chleba na zakwasie, czips z jarmużu -
Tagliatelle Olio z Krewetkami
świeży włoski makaron tagliatelle, grillowane krewetki, płatki chilli, kolendra, pomidorki, dojrzewający ser bursztyn -
Prowansalska zapiekanka warzywna
z bakłażanem, cukinią, papryką i pieczarką, zapiekana pod dojrzewającym serem bursztyn
Desery

-
Brownie
ciasto czekoladowe z orzechami i rodzynkami, coulis mango, gruszka, ziemia jadalna, bita śmietana -
Naleśnik gryczany z owocami
naleśnik karmelizowany na maśle z brązowym cukrem, bita śmietana, owoce sezonowe -
Beza Pavlova
beza, krem cytrynowy, owoce, słony karmel
Zestawy Lunchowe
-
Zestaw 1
* Zupa krem z warzyw sezonowych
* De volaille z masełkiem czosnkowym, bratkartofle czyli pieczone
ziemniaczki z cebulką i kapustą -
Zestaw 2
* Zupa krem z warzyw sezonowych
* Kotlet schabowy w matrynacie francuskiej, pieczone ziemniaczki na maśle czosnkowym, czerwona kapusta na czerwonym winie -
Zestaw 3
* Zupa krem z warzyw sezonowych
* Risotto grzybowe -
Zestaw 4
* Zupa krem z warzyw sezonowych
* Spaghetti Carbonara z boczkiem i dojrzewającym serem bursztyn -
Zestaw 5
* Zupa krem z warzyw sezonowych
* Naleśniki gryczane 2 szt ser koryciński z czarnuszką, marynowany
burak, pieczona dynia, gruszka
Regulamin
| Polityka prywatności
| Zgody marketingowe
Zamówienia onlineUruchom zamówienia online w swojej restauracji!